SPAGHETTI CARBONARA


Spaghetti carbonara. Maar dan zoals het hoort, dus niet verdronken in room of creme fraiche. En wil je het goed doen, schreeuwt het om varkenswangetjes, i.p.v. spek. Om te beginnen, wat drinken we erbij. Sowieso een Italiaanse wijn. Denk bij rood aan een Barbera, ga je voor wit, zou een Pino Grigio een prima keuze zijn.

RECEPT

Kook 400 gr. spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Klop 4 eidooiers los, meng die met Parmezaanse kaas (en eventueel peper). Bak de varkenswangetjes die je in kleine stukjes heb gesneden. Laat de spaghetti uitlekken en doe die in een schaal, die niet meer op het vuur staat. Gooi het warme kaas/ei mengsel er door en voeg de gebakken varkenswangetjes toe.

04/2019 – Ria Furtjens (Amsterdam)


OLIJVEN


Het klinkt misschien gek, maar ik had laatst een fles 21 Gables, dat is een Afrikaanse Chenin Blanc, van het huis Spier. Daar heb ik groene olijven bij gegeten, uit de olie. Ik wist niet wat ik proefde. Eigenlijk te simpel, maar zo lekker !!!

06/2019 - Barbara Straatsma (Dokkum)